Rejser

Turen går til Amsterdam

Ønsker du, at næste ferie skal foregå i skønne Amsterdam, kan du med fordel læse med her. Byen byder nemlig på et hav af værker af anerkendte kunstnere, som er værd at opleve, når man besøger den hollandske hovedstad.

Museer

Amsterdam byder på muligheden for at opleve kunst på flere forskellige museer. Populært er Rijksmuseum, som er Hollands nationalmuseum. Museet byder på imponerende kunst med blandt andet værker fra Vermeer, Frans Hals og Rembrandt. Er man fan af Rembrandt, findes der også i Amsterdam Rembrandt-museet, som er opkaldt efter kunstneren. Museet var oprindeligt et hus, hvor Rembrandt i en årrække boede og arbejdede på sine værker.
Er man meget kunstinteresseret, kan man også lægge vejen forbi Van Goghs museum. Van Gogh er en af de mest storslåede kunstnere i kunsthistorien, og museet bringer forskellige tegninger og malinger af Van Gogh. Hovedudstillingen på museet viser de forskellige følelsesmæssige faser af Van Goghs liv. Museet blev først opført i 1973, længe efter Van Goghs død i 1890, på baggrund af et familiemedlems samling af Van Goghs værker.

Anne Franks hus

Man bør også på sin tur til Amsterdam, opleve Anne Franks hus. Anne Frank blev verdenskendt, fordi hun førte dagbog om sit liv under besættelsen – en dagbog som senere hen blev fundet og offentliggjort. Anne Frank og hendes jødiske familie gemte sig i huset for den nazistiske forfølgelse, men de blev senere hen afsløret og udleveret til Gestapo. Derfor er huset i dag lavet til et museum, der viser familiens skjulested samt udstilling om Anne Franks liv, hvilket inkluderer den verdenskendte dagbog.

Red Light District

For mange der er rejst vejen til Amsterdam, er Red Light District et must at se. Det er en gade som skiller sig så meget ud fra alt man kender til, da gaden byder på store butiksvinduer med afklædte kvinder. Det kan for nogle være en fascinerende adspredelse til trivielle gader, mens det for andre kan virke frastødende. Man kan med fordel læse mere om gaden, dens historie og skæbner, før man besøger gaden. Ydermere kan man bestille rundvisning på gaden af en tidligere prostitueret ved navn Mariska Majoor.

Coffeeshops

De fleste ved godt, hvad Amsterdams Coffeeshops har at byde på. Mange unge rejser netop dertil, for at afprøve dem. Man kan på de forskellige Coffeeshops nyde en rus, da de sælger joints og potkager. Her er det nemlig lovligt at sælge hash i mindre mængder, så længe køber er fyldt 18 år.

Skal du til Holland, og er du frisk på at opleve andet kultur end du er vant til, kan du med fordel lægge vejen forbi disse Coffeeshops. For yderligere anden kultur er Red Light District et godt bud herpå. For kunstnerisk kultur og historie er Anne Franks hus og Rijksmuseum populære, foruden de to museer opkaldt efter kendte kunstnere, henholdsvis Rembrandt og Van Gogh.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *