Guides

Tjen 2.000 kr. ved forsinket fly

Flyforsinkelse og fly der bliver aflyst sker dagligt, men kan være til stor irritation. Men hvilke rettigheder har du, hvis dit eget fly bliver forsinket eller aflyst? Få svaret her.

Er dit fly aflyst kan det betyde, at du strander i en fremmed lufthavn eller aldrig kommer afsted på ferie, og det kan koste dig dyrt, hvis du ikke er opmærksom eller kender til dine egne rettigheder.

Bliver din flyafgang aflyst, har du ret til selv at bestemme, om du vil have en ombytning til den næste mulige afgang samme dag eller med et andet flyselskab. Du vil også kunne få dine penge tilbage igen, hvis det har din interesse.

Er din flyafgang blevet aflyst, skal du altid stadig møde op i lufthavnen inden den planlagte afgang selvom du ved, at dit fly er blevet aflyst. Den eneste undtagelse er, hvis flyselskabet selv på skrift har meddelt andet.

Endvidere kan du gøre krav på mad og drikke, hvis dit fly er blevet aflyst. Dernæst skal du også have mulighed for at kunne give besked om forsinkelsen på enten telefon eller e-mail, hvis dit fly bliver aflyst og du skal have gratis indkvartering på et hotel med transporten mellem lufthavnen samt hotellet betalt, hvis der opstår behov for det.

Er ventetiden på mere en 2 timer, kan du gøre krav på måltider. I en dansk lufthavn vil du som tommelfingerregel kunne købe mad for følgende beløb:

  • Morgenmad: Maks. 125 kroner
  • Frokost: Maks. 150 kroner
  • Aftensmad: Maks. 200 kroner

Bemærk dog at du skal huske at få en aftale i stand med dit flyselskab, før du begynder at købe mad, og sørg for altid at få kvitteringer på din mad, så du har dokumentation for, hvor mange penge du har brugt på dine måltider. Ellers kan du risikere ikke, at kunne få erstatning for din flyforsinkelse.

Kompensation vil du have krav på, hvis du ankommer 3 timer eller mere efter det tidspunkt, som oprindeligt er aftalt med flyselskabet.

Du vil have ret til:

  • 250 euro for flyvninger under 1.500 km
  • 400 euro for flyvninger over 1.500 km inden for EU samt for flyvninger mellem 1.500 og 3.500 km uden for EU
  • 600 euro for flyvninger, som er længere end 3.500 km uden for EU

Et flyselskab vil ikke skulle erstatte et økonomisk tab eller økonomisk kompensation udelukkende for forsinkelse, hvis der er tale om helt ekstraordinære omstændigheder. Et godt eksempel på dette kunne være strejke. Ydermere kan du som udgangspunkt ikke blive kompenseret ud over billetprisen ved eventuelle forsinkelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.