Uncategorized

Tag på opdagelse i smukke Sri Lanka

Drømmer du om at komme ned til sydens sol og samtidigt opleve noget helt ud over det sædvanlige? Så tag på en drømmerejse til Sri Lanka.

Her er der garanteret nye oplevelser, hvor både kultur, natur, smage og lugte ligger langt fra det, vi kender fra nordlige Danmark.

Her finder du nye indtryk for alle sanser og er garanteret en rejse, hvor du tager minder med dig hjem til mange år frem.

En verden fyldt med regnbuens farver

Sri Lanka er et eksotisk land, som adskiller sig meget fra det kolde nord. Her finder man en verden fyldt med farver og indtryk, hvad enten det handler om maden, naturen eller kulturen.

På Sri Lanka er karry og ris en fast hoved bestanddel i måltiderne, og derfor støder man ofte på mad i smukke gule og orange farver.

Når det kommer til landets natur, er der også masser af æstetik og smukke perler for øjet. Her finder du både frodige dybgrønne regnskove og det flotteste klare blå vand, som man næsten ikke kan vente med at hoppe i.

Det er ikke kun i naturen, at man finder farver på Sri Lanka. Her er der også kultur for smukke farver i tøjet. De traditionelle dragter, som bruges ved fejringer, som bryllupper og andre markeringer, er ofte at se i stærke røde og lyserøde farver. 

Planlæg din rejse allerede nu

Overvejer du at vælge Sri Lanka som destinationen på din næste rejse, så planlæg den i god tid.

Ligesom ved mange andre lande uden for EU, skal man søge om visum for at rejse ind i Sri Lanka.

Et turistvisum gælder i 30 dage. For at få et gyldigt visum er der nogle regler, man skal opfylde. For eksempel skal ens pas være gyldigt i mindst seks måneder fra ens hjemrejse dato, og man skal ved ankomst til landet kunne vise en gyldig returbillet.

Selvom det kan være fristende at rejse til landet på ubestemt tid og tage tingene lidt som de kommer, så er det altså ikke en mulighed her. Hjemrejsebilletten skal være købt og betalt, så man har et bevis for, at man blot opholder sig i landet som turist.

3 must-see i Sri Lanka

Sri Lanka byder på masser af historie, som skal opleves under ens ophold. Anuradhapura er navnet på en gammel kongeby, der huser en masse gamle buddhistiske statuer, paladser og pagoder spredt ud over et stort område.

Her er det oplagt at leje en cykel til både børn og voksne og køre rundt mellem de ældgamle ruiner.

Byen har også et helligt træ, som menes at være mere end 2500 år gammelt.

Et andet must-see er Dambulla. Her finder du gamle grotter, som er udhugget i et bjerg og som indeholder en masse gamle og smukke figurer af Buddha.

Pinnewala elefantbørnehjem er en anderledes oplevelse, som man heller ikke kommer udenom. Her plejes Sri Lankas sårede vilde elefanter. Elefanterne tager bad nede ved floden tre gange om dagen, hvor man kan nyde udsigten af de smukke dyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.