Rejser

Tag til det fantastiske vestland i Norge

Rigtig mange tager mange tusinde kilometer væk for at opleve storslået natur og et originalt sceneri. Det betyder selvfølgelig ikke, at det er en skuffende oplevelse, der venter dem, men faktum er, at det er meget muligt at opleve disse ting ikke ret langt væk i Norge.

De fleste ved godt, at Norge er et flot land, men de er ikke klar over, hvor flot det rent faktisk kan være. Når man kommer over den vestlige bjergryg i Norge og kommer på ud til den anden side på vestlandet, så slår udsigten simpelthen benene væk under dig. Denne udsigt alene er nok til at tage dertil, men der er meget mere. Læs videre og bliv inspireret.

Book en lille hytte

Der er så mange smukke steder omkring Nordfjorden, at det simpelthen bare er om at vælge. Hvis det skal være rigtig, rigtig smukt kan du med fordel vælge at booke en lille hytte i Selje, hvor Nordfjorden og Atlanterhavet mødes.

Selje er en lille kommune på omkring 3.000 mennesker. Byen er utrolig hyggelig, og du kan lige akkurat få de mest presserende fornødenheder. Derudover er der en fin lille strand, hvor du kan bade, hvis vejret er til det. Hvis du efter svømmeturen oplever nogle små, røde knopper bør du bestemt ikke gå i panik. I stedet bør du bare Google ’hvad er vandvorter’ eller klikke her for at få svaret på, hvad du skal gøre.

Nyd kontrasterne

Når jeg tænker på vestlandet, får jeg en fornemmelse af at være i kontrasternes land. Enten er der fantastisk vejr, eller også regner det konstant. Der er kæmpe bjerge og dybe dale. Der er meget smukke vikingeagtige mennesker, og mennesker der ligner de aldrig har rørt sig.

Resultatet er en helt og aldeles fantastisk oplevelse. En oplevelse du har temmelig alene. I modsætning til næsten alle andre så smukke steder, er der nemlig ikke særlig mange turister. Hvis du følger ovenstående råd og lejer en hytte, er der god sandsynlighed for, at du ikke ser mennesker udover, når du er ude og handle ind.

Mulige aktiviteter

Tag ikke fejl af overskriften. En tur på vestlandet i Norge handler ikke om at stresse rundt for at nå alt muligt. det handler om at slappe af, nyde naturen og komme i kontakt med dit indre liv.

Når dette er sagt, er der helt klart ting, du bare skal prøve. Først og fremmest skal du tage på en af de utallige, gudesmukke vandreture i bjergene. Du kan gå i flere timer uden at støde på andre end får og majestætiske bjergtoppe.

Derudover er der helt uovertrufne fiskemuligheder. Du kan fange mange forskellige fisk, og der er nærmest garanti for fangst. Dog uden at spændingen ryger, og det bliver kedeligt. Der er kun ét råd mere at give. Tag til vestlandet i Norge.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *