Nyheder

Tag dit kæledyr med på ferien

Vi hører ofte om, at mange kæledyr efterlades på internater, i papkasser på rastepladser eller i naturen. Her er især sommersæsonen højsæson, fordi folk måske ikke kan få kæledyret passet, ikke kan sælge det eller bare synes, det er for dyrt at få det aflivet. Hvert år finder man mange forskellige fiske, fugle og dyrearter i den danske natur, som ikke er kommet der naturligt, men i stedet sat ud af kæledyrsejere, der ikke kunne overskue dem, eller mente, det var et bedre alternativ end aflivning.

Når man beslutter sig for at købe et dyr, følger der en stor grad af forpligtelse med og har man ikke nogen, der lige kan passe den, så er man tvunget til at tage sine forholdsregler for at sikre, at kæledyret kan komme med dig.

Et kæledyr som en hund kræver ofte noget mere tid at passe, end eksempelvis en kanin, som blot skal have lidt mad og drikke, samt skiftet hø/halm. Det er derfor en udfordring at få venner og bekendte til at passe, hvis de ikke i forvejen har hund eller erfaring hermed.

Men mange steder i udlandet, er det faktisk muligt at medbringe dyr som hund og kat, så hvorfor ikke blot tage dem med på ferie? Der er dog nogle forholdsregler, du bør tage, så du ikke stresser dyret unødvendigt, ved at tage det med på ferie.

Sørg for at have styr på hunden i bilen

Når man rejser på bilferie, er det ofte ikke plads, der er mest af. Derfor er det nærliggende at skrotte hundeburet og blot tage en kurv med, som hun kan ligge i på gulvet. Eller lade hunden ligge på et tæppe på bagsædet.

I Danmark er det lovpligtigt, at have hunden i bur eller have specielle seler til bilen, hvis man skal køre med hunden. Dette er ikke kun for hundens skyld, det kan også være særdeles farligt, hvis hunden ikke er fastspændt eller i bur, da en hård opbremsning kan kaste dyret ind i forruden eller ind i din nakke.

Derudover er det rart for hunde, at den har sin egen plads, hvor den kan finde ro på en lang køretur. Det får den ikke, hvis den skal ligge på skødet af jer, eller sidde på lidt plads på gulvet. Du kan med fordel tage nogle velkendte ting med hjemmefra, så hunden kan dufte noget velkendt. Det beroliger hunden.

Så køb i stedet for tagbøjler og monter en tagboks, så du får ekstra plads på den måde.

Medbring hundens eget foder og godbidder

Et for hurtigt foderskift kan godt betyde blød mave eller diarré for hunden. Måske ikke lige et drømmescenarie at skulle betale dyre domme for at få din hund til dyrlægen, eller ikke kan tage ud og se på seværdigheder, eftersom du skal blive hjemme og passe din syge hund. Derudover kan du have problemer med at tyde en brugsanvisning og indholdsfortegnelse, hvor det er svært at vide, hvad du egentlig køber.

Hos de fleste foderbutikker kan du købe foder i forskellige mængdeportioner, så du kan vælge en rejsevenlige størrelse. Se eksempelvis her

Medbring dit kæledyrs eget tæppe og legetøj

Hvis du regner med, at hunden skal være alene en del timer om dagen et fremmed sted, skal du sørge for, at den er så tryg som mulig. Du kan eventuelt afgrænse det rum, hunden har at bevæge sig rundt på ved at lukke den inde i køkkenet eller gangen. Stil gerne hundens kørebur ind i rummet, så der er noget genkendeligt, den kan søge tryghed i. Derudover bør du medbringe dens eget tæppe og noget legetøj. Sørg også for at lægge en trøje, med din/jeres dufte på, så den ikke savner jer for meget. Alternativt kan man købe noget beroligende spray, som man kan spraye rummet med noget tid før, I tager afsted.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.