Nyheder

Sammenligning: Yacht vs. Privatliv

Hvis du er mangemillionær eller endda milliardær, og du ikke kan klare at rejse sammen med proletariatet på Business Class eller en yacht, du deler med andre, har du kun en mulighed.

Du må købe din egen.

Din egen yacht eller et privatfly har i lang tid været ultimative tegn på rigdom.

Men det er næppe økonomisk at købe en af hver.

Spørgsmålet er så – skal du have en privat yacht eller et privat fly?

Gulfstream G6

Hvis du skal have et privatfly, så er Gulfstreams G6 dit nok bedste bud. Flyet er kendt både for at være dyrt og fra nummeret ”Like a G6” fra 2012:

Op til 19 personer kan sidde i flyet. Hvis I er 10 eller under, kan I også sove i det.

Flyet kan klare knap 13.000 kilometer på en enkelt optankning og kan flyve i op til 15 kilometers højde. 13.000 kilometer er nok til at flyve fra Washington D.C til Beijing, Los Angeles til Tokyo eller Dubai til New York. Det er rigeligt til at flyve fra Danmark til USA. Som Gulfstream selv siger: The world just got smaller.

Og så er der spørgsmålet om prisen.

Hvis du skal have en ny G6, skal du betale Gulfstream cirka 350 millioner kroner for fornøjelsen. Du kan få leveret om cirka et års tid.

Du kan læse Gulfstreams egen brochure om flyet her.

Se flyet i aktion her:

Sunrise 63

Hvis du i stedet er mere til en yacht, så er Sunrise 63 lieg nu til salg for under 350 millioner kroner.

Der er plads til 12 gæster i 6 rum udover de 9 personer i crew, der skal til for at sejle yachten.

Yachten kan sejle med op til 16 knot (30 kilometer) i timen.

Med 3 etager, eget fitnesscenter, mulighed for at sende en speedbåd i vandet og plads til at holde en vild fest, så er Sunrise 63 et godt bud.

Du kommer ikke lige så hurtigt frem som med G6 – men turen foregår i ligeså vild stil, og du har mere plads at boltre dig på.

Vi kunne desværre ikke finde en video af Sunrise 63 – men denne video viser, hvad du får, når du bruger den slags penge:

Under 1 million dollars

Mindre kan dog også gøre det.

Du kan få et udmærket fly på ”danske plader” fra cirka 1 million kroner. Det har kun plads til dig og op til 3 andre passagerer, der som dig sidder i cockpittet. En seriøs yacht start i et prisleje over dette, men har til gengæld plads til flere personer.

Og købsprisen er langt fra den samlede udgift. Vedligeholdelse og plads i havn eller marina koster dig nemt et tocifret antal tusinde kroner hver måned, uanset om du får set verden i dit ”legetøj” eller ej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *