Guides

Sådan tjekker du internethastigheden på destinationen før afrejse

Internethastigheder er den moderne nomades ilt.

Flere end nogensinde før er konstant afhængige af meget krævende services som Skype og FaceTime for at vedligeholde relationer og forretningsaftaler.

Derfor er der da heller ikke noget værre end, når forbindelsen halter på det kritiske tidspunkt. Blomster og sange på guitar er intet værd, hvis billedet fryser eller stemmen kontinuerligt skifter tone og tempo.

Med viden om den generelle hastighed og stabilitet af internettet på forhånd kan du tage dine forholdsregler, bruge nettet mere effektivt og planlægge din tid mere realistisk – det giver i sidste ende mere tid væk fra skærmen til dine eventyr i den virkelige verden.

Hvilke hastigheder har du brug for?

De krævede hastigheder varierer vildt efter, hvilken service du skal bruge.

Hvor Spotify og Apple Music kan fungere stort set så længe der er et signal, kræver det en hel del mere at streame video.

Det kan anbefales at have 5 Mbit forbindelse inden man giver Netflix et forsøg. På langsomme forbindelser kan du godt glemme alt om HD, og højst sandsynligt vil din ventetid på Netflix være bedre investeret i et andet foretagende.

Almindelig browsing af mails og nyheder er en lettere opgave, og kan sagtens klare mellem 2 og 3 Mbit.

Skype kræver som udgangspunkt 1.5 Mbit, hvis du vil have ukomprimeret video og naturligt billede. Hvis du er i tvivl om, hvor meget et givet opkald kræver, kan du klikke Call i menuen og vælge teknisk info.

Herefter dukker et pop-up vindue op, som viser de krævede kBps. Det store ”B” står her for byte, som udgør 8 bits. Kbps får du ved at gange dette tal med 8. 1000 kbps udgør 1 Mbps. Husk, at videosignalet er meget mere krævende end lyden. Skype er kendt for klar lyd, og slukkes der for videoen kan den klare lyd gå igennem næsten uanset hastigheden.

Skal du downloade store pakker af filer – som eksempelvis professionelle fotos til redigering i RAW-format, kan det være godt at beregne ventetiden på forhånd. Har du allerede hastigheden og størrelsen på dine filer er det nemt at udregne – prøv for eksempel denne hjemmeside: http://www.download-time.com.

Tjek forbindelsen på 190 lande

Se hurtigt og nemt forbindelsen på din ønskede destination på dette interaktive kort:https://www.netkablet.dk/internet-rejsen-internethastighed-per-land/.

Som det ret hurtigt fremgår af kortet, ledes kapløbet af de nye vækstcentre i Asien (Japan og Korea). Herefter følger Irland, Holland, skandinavien, de baltiske lande og Schweiz. Nederst på skalaen findes lande som Congo med en gennemsnitlig forbindelse på 0,7 Mbps.

Det er vigtigt at huske, at de generelle internetforbindelser er lysår fra at udgøre de tålelige hastigheder – de kan blot bruges til relativ sammenligning landene imellem. De maksimale hastigheder i de forskellige lande på fibernet kan nå 75 Mbps.

Bær i mente, at de laveste hastigheder i statistikken kan være tilsvarende ekstremt lave.

En anden løsning er at købe en ”roam like home”-løsning.

Har dit destinationsland god mobil-dækning på 4g, kan du få 100 Mbps-hastigheder over mast. Det kan være væsentligt nemmere end at lede efter wifi. Husk dog, at priserne er astronomiske uden en udlandspakke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.