Guides

Sådan kan du opleve København på cykel

Udnyt Københavns titel som en af verdens bedste cykelbyer, og oplev byen på cykel.

Her omtales ikke den almindelige måde hvorpå københavnerne benytter cyklen – altså til at komme fra a til b – men snarere mere unikke måder, hvorfra du kan få en hel anden oplevelse af byen.

Der findes adskillige måder hvorpå du kan opleve København på en unik måde, og vil du vide mere om disse, så læs med nedenfor.

Benyt byens Grønne cykelruter

København er i konstant udvikling, hvilket gør byen til en yderst interessant destination, idet den er fyldt med kontraster af det traditionelle og det moderne.

Ikke kun bygninger, men også andre områder udvikles i København. Blandt disse er grønne cykelruter, og 58 km af de planlagt 115 km er allerede anlagt.

De grønne cykelruter er én lang sammenhængende rute, som blandt andet går igennem parker og havnefronter, og er anlagt væk fra de trafikerede veje.

Det betyder altså, at du på de grønne cykelruter kan opleve en helt anden mere stille side af København, hvor du kan nyde naturen og den friske luft.

Oplev arkitekturen

Udover kommunernes grønne cykelruter, har Dansk Arkitektur Center anlagt seks cykelruter, hvor der fokuseres på den mere kulturelle side af København.

På disse cykelruter kan du udforske byens mange flotte bygninger, og du kan for alvor opleve kontrasten mellem det moderne og det traditionelle.

Disse cykelruter har hver især en strækning på mellem 7-14 km, og giver dig mulighed for at opleve de forskellige byområder, idet ruterne dækker store dele af byen.

Tag på guidet cykeltur

Er du en af dem, der interesserer sig for historie, og kunne du godt tænke dig at vide mere om historien bag de steder, der kan opleves på de enkelte cykelruter, så er en guidet cykeltur perfekt for dig.

Der er forskellige udbydere af guidede cykelture, hvilket gør det muligt for dig at finde netop den, der passer bedst til dine behov og ønsker.

Ved at benytte dig af en guidet cykeltur, får du ikke blot generel information om de steder du ser, men du oplever også byen som en rigtig københavner, og får muligheden for at se små skjulte perler, som kun de lokale kender til.

 

Som illustreret ovenfor er der altså mange muligheder for at opleve byen på cykel – og den er jo som skabt til det!

Er du ikke vant til at cykle, eller kan du af anden årsag ikke cykle i længere tid, er et godt alternativ til den traditionelle cykel, en elcykel. På denne måde undgår du at blive forpustet og svede, og kan nyde cykelturen i ro og mag.

Så lej en elcykel, anskaf dig nogle batterier til elcykler eksempelvis her, og oplev København som de lokale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *