Uncategorized

Sådan har du råd til flere rejser

Når man sidder hjemme i kolde og grå Danmark, kan lysten og drømmende, om en tur på ski eller til syden virkelig presse på. Men det er dyrt at rejse, så her får du nogle tips til hvordan du skal spare op til at kunne rejse endnu mere.

Budget

Det lyder måske banalt, og du har sikkert hørt det rigtig mange gange før. Men et budget hjælper dig til at få overblik over dine udgifter og indtægter, og på den måde kan du se hvor mange penge du hver måned har mulighed for at lægge til side. Hvis du lægger et budget hvor du f.eks. hver måned lægger 500 kr. ekstra til side, vil du kunne spare om til minimum 1 ekstra rejse om året. Hvis du ønsker en større rejse, kan du vælge at hæve beløbet til 1000 kr. Men husk at flytte pengene over på en opsparingskonto, på den måde kan du ikke se de er der og det er nemmere ikke at blive fristet til at bruge dem. Det er vigtigt at du holder dig indenfor budgettet og ikke begynder at flytte for meget rundt på opsparingerne, da dette nemt kan blive en vane og man får en ’jeg sparer bare lidt mere op i næste måned’ tankegang.

Sælg ud

Sko, tasker, møbler, service, legetøj, elektronik, der er ikke grænser for hvad man kan sælge på nettet. Så opret en profil på en markedsplads, brug Facebook, eller køb en stand på et loppemarked. Sælg ud af alle de ting du ikke har brugt det sidste år, og reserver pengene til en ferie. Hvis man er flere om at dele en loppestand, kan man både spare penge og være sikker på godt selskab og en hyggelig dag. På den måde virker det ikke lige så hårdt og uoverskueligt at, skulle bruge en hel dag på at prutte om prisen, og sælge ud af sine gamle ting som man har minder med og har været glad for. Det er vigtigt at man øremærker pengene inden man går i gang, og sætter dem ind på sin rejse opsparing med det samme så man ikke kommer til at bruge dem på at købe nye ting.

Invester og lej ud

Det lyder måske omfattende, men det kan være en rigtig god ide at investere i en fast bolig. Ved at gøre dette har du modsat hvis du lejer, mulighed for at leje din bolig ud i perioder hvor du ikke selv bruger den. Hvis du allierer dig med en boligadvokat kan du få hjælp til processen, og du er sikker på at dit boligkøb bliver en god og tryg oplevelse for dig. Når boligen er købt, kan du så f.eks. leje den ud når du selv er ude og rejse, på den måde får du dækker dine omkostninger til bolig på din ferie. Og hvis du så bestiller dine flybilletter i god tid, kan du rejse til en overkommelig pris.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.