Uncategorized

Sådan forbereder du dig til din skiferie

Mange danskere holder af at tage til et skisportssted, når de skal på vinterferie. Dem, som har prøvet det og er blevet bidt af det, tager gerne afsted med børn, familie og venner hvert eneste år. Den friske luft og den flotte natur med de snedækkede bjerge gør deres til, at denne ferieform er blevet så populær.

Forberedelser inden turen

Skiferie er en fantastisk måde at holde ferie på. Jo bedre man er forberedt inden skiferien, jo bedre kan den kun gå hen og blive – Især hvis det er første gang, ski og skilift skal introduceres. Hvis man har børn med, er det især vigtigt at have styr på detaljerne.

Som regel er det besværet værd at træne inden, så man får mest muligt ud af dagene og bedre undgår skader. Svømning, løb og cykling er gode træningsformer som forberedelse. I tilgift for sin indsats opnår man større udholdenhed og kan klare nogle længere ture på langrendsskiene eller kan stå endnu længere tid ned ad pisterne end ellers.

Udover træning er det en god idé at gøre noget ud af sin udendørs påklædning. Den skal nemlig helst sørge for, at du er veltilpas og varm hele dagen igennem, så der ikke kommer en grim forkølelse i vejen.

Den rette påklædning …

I dag findes der en del godt og funktionelt skitøj, også uden at det koster en formue. Det anbefales at lade beklædningen bestå af tre lag:

  1. Det er vigtigt, at det inderste lag, som er i kontakt med huden, holdes tilpas tør og varm. Det anbefales derfor at anvende uldundertøj både på overkroppen og på benene. Ulden gør det, at den transporterer sveden og en eventuel svedlugt væk. Kroppen holdes derved tempereret, så det stadig føles behageligt. Det praktiske ved undertøj af uld er desuden, at det nemt kan skylles op i hånden eller bare hænges ud til luftning for at blive frisket op undervejs i ferien. Den bevægelsesfrihed og det faktum, at undertøjet tilpasser sig kroppen, betyder meget for komforten, når hele dagen skal tilbringes på ski. Du kan eksempelvis købe billigt uldundertøj på termoland.dk.

 

  1. Mellemlaget kan bestå af en tynd eller lidt tykkere fleecetrøje alt efter vejret, samt fleecebukser. Fordelen ved fleece er, at det er blødt og behageligt, og ikke fylder eller vejer særligt meget i forhold til, hvor meget varme det tilfører kroppen. Materialet sørger også for at føre overskudsvarmen væk fra kroppen igen, så man ikke føler sig overophedet.

 

  1. Yderst er det vigtigt at have noget på, som kan modstå vind og vand. Det må gerne være lidt let i det, så man kan bevæge sig frit og beholde det på, selv når man har fået varmen. En softshell-jakke, også kaldet en skaljakke, samt buks, består af et materiale, som er let og samtidig beskytter effektivt mod sne og blæst. Man skal dog være opmærksom på, at overtøjet findes i gode og mindre gode kvaliteter.

 

Skiferie med venner, kæreste, familie eller børn skaber de skønneste minder. Når først tøjet og al det andet praktiske er på plads, og man er nået frem, er der ikke meget der kan måle sig med en romantisk langrendstur med kæresten, med børnenes spontane glæde i snelandskabet eller familiens hyggeaftener foran pejsen!

 

Husk også en rejseforsikring, hvis uheldet er ude, så du kan få den nødvendige hjælp og evt. transport hjem fra skiferien. Find din rejseforsikring på rejseforsikringsguiden.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *