Uncategorized

Her skal ferien 2018 holdes

De fleste vil gerne på en ferie hvor de bliver beriget med nye oplevelser, møder nye kulturer og smager anderledes mad. Samtidig skal der gerne være plads til afslapning på destinationen, hvor man kan ligge hele dagen og sippe af en sodavand med en stråhat på ved poolen. Her kommer nogle feriedestinationer, hvor kulturen og maden er meget anderledes end herhjemme.

 

 

 

Marokko

Marokko er kontrasternes land, hvor nyt og gammelt, moderne og traditionelt mødes.  Marokko har både ørken og øde bjergrige områder, som vil være relevant at besøge, da man virkelig føler sig afskåret fra omverden og kan trække stikket helt ud.  I samme stil har Marokko pulserende storbyer som Rabat og Marrakech. Marakech er de senere år blevet et kendt turiststed, hvor milionbyen har alt at byde på. Her findes flotte haver, livlige bazarer og markeder, hvor man kan se de produkterne blive lavet, såsom diverse krukker. Stilen er en del anderledes end hjemme i Danmark, hvor mange måske vil føle, at kaos og den lidt mere frembrusende adfærd er aggressiv, men det skal man tage med et gran salt, for det er bare kutyme. I stedet for skal man prøve at nyde de store kontraster, der eksisterer sammenlignet med hjemme i Danmark.  Når man besøger Marokko, så skal man prøve et kurbad, som dernede kaldes hammam. Her glemmer man tid og sted, hvor de varme bade nærmest frigiver energi øjeblikkeligt.  Det marokkanske køkken er ligeledes specielt, hvor det er inspireret af både det arabiske, franske og spanske køkken. Derfor har meget af deres mad mangfoldige smagsnuancer. Nationalretten er Tagine, som er kød serveret med brød og ris.  Et besøg til Marokko vel være en oplevelse for livet.

Sri Lanka

Det lille land syd for Indien omkredset af det indiske ocean byder på et væld af indtryk.  Sri Lanka minder på mange måder om Indien i miniature udgave. Her er flotte buddhiste templer, et rart og til tider rigtigt varmt klima, hvor man ikke behøver meget mere end et par shorts og en t-shirt når kufferten skal pakkes. Når man rejser til Sri Lanka, så er der et væld af aktiviteter, som man kan give sig til.  Det er et must at komme ud og ride på en elefant, som i gamle dage og stadigvæk den dag i dag er et transportmiddel for bønderne, når de skal i markerne.

Maden i Sri Lanka minder om det indiske, hvor stærke smagsnuancer ofte gennemsyre maden, hvor dufte af karry og chili præger køkkenet.  Hvis man ikke er til elefantridning og flotte gamle templer, så kan man tage et dukkert i det indiske ocean, hvor de hvide sandstrande er så indbydende, at man ikke kan lade være.  Inden ferien går til Sri Lanka, så skal der være styr på en del praktiske ting, hvor man skal have nogle bestemte vaccinationer. Derudover vil det også være en god idé at have en mobil der virker, så man kan forevige turen på elefantryg. Hvis den ikke virker, så vil det være en god idé med en mobil reparation, som du kan læse mere om her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *