Guides Nyheder Rejser

Sådan får du råd til en lang rejse

Det er fantastisk at rejse, men man oplever først verden for alvor, når man bevæger sig ud på en længerevarende rejse. Mange drømmer om disse rejser, men pengene bliver i sidste ende en begrænsning for mange. Derfor har vi samlet nogle tips til, hvordan du bedre får råd til drømmerejsen.

 

Medbring kun det, som du selv kan bære

Det bedste tips til at spare penge på din rejse er, at du kun skal medbringe det, som du selv kan bære. Ved at følge denne simple regel, ændrer du markant dine muligheder på rejsen, da du ikke længere er afhængig af andres hjælp.

En trolley er måske smart i lufthavnen, men hjulene gør ikke meget nytte, når du står i Vietnams bjerge. Skaf dig derfor en god rygsæk og et par gode vandrestøvler. Det vil give dig muligheden for at rejse længe og til få penge.

 

Gå på kompromis

Hvis du vil spare penge, er det også nødvendigt at gå på kompromis. Det vil sige, at du måske må nøjes med mindre luksuriøse løsninger, når du skal overnatte på rejsen. Det kan også betyde, at offentlig transport bliver din primære transportkilde rundt i landet fremfor egen bil eller taxa.

Dette er dog ikke nødvendigvis en ulempe. Ved at vælge disse løsninger, vil du komme tæt på lokalbefolkningen på en anden måde og få nogle unikke oplevelser, som du ellers ikke havde fået. Mest af alt så handler det om at prioritere. Bliver du eksempelvis meget køresyg i busser, så spar på udgifterne til overnatninger, så du får råd til alternative former for transport.

 

Udlej din lejlighed

Mange lader deres lejlighed stå tom, mens de rejser. De frister dels tyve, men derudover er det også en træls udgift. Huslejen er nemlig den samme lige meget om du bor i lejligheden eller ej.

Et godt tip er derfor at forsøge at få udlejet din lejlighed, hvis du skal ud på en længere rejse. Det kan dække nogle af de udgifter og samtidig behøver du ikke bekymre dig om indbrud. Hvis du for eksempel bor i Odense, skal du bare gå ind på Boligportal og vælge lejebolig Odense. Her kan du finde den rigtige lejer til din bolig. Du bør du sørge for at have klare, skriftlige aftaler med den midlertidige lejer, så I er enige om proceduren, hvis noget bliver ødelagt eller lignende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.