Guides Rejser

Rejse ups’er: Tre ting du skal undgå når du rejser

I disse uger og måneder valfarter massevis af danskere til alverdens destinationer for at nyde alt det bedste sommeren at har byde på. Desværre er der mange danskere, der hvert år får deres ferie ødelagt af den ene eller den anden grund, og netop derfor kommer der en kort guide med tre ting, som du ikke skal lade ødelægge sin næste ferie.

1: Dårlig mave – sørg for at have medicin med i tasken

Det første og nok også det, som ødelægger ferien for flest danskere, er dårlig mave også kaldet rejsediare. Rejsediare opstår typisk som en form for madforgiftning eller reaktion på den mad eller drikke, man har nydt. Alt efter hvor man rejser, så er hygiejneforholdende ikke altid ligeså gode som vi – og vores maver – er vant til. Den bedste måde at undgå en omgang rejsediare, er derfor ved at spise hos steder, hvor de lokale færdes, eller ved at have noget rejsemedicin med i tasken såsom Imodium. Hvis du selv vil være på den sikre side, kan du finde et godt udvalg af medicin imod dårlig mave på denne side.

2: Jetlag eftervirkninger – planlæg din rejse ordentligt

Det næste der kan ødelægge ens ferie markant, er jetlag. Jetlag er svært at undgå særligt, hvis man rejser til Asien, Nordamerika eller Australien, men med lidt god planlægning, kan man komme over det værste. Hemmeligheden her er at planlægge sin ferie, så man har mindst 1-2 dage derhjemme, inden man skal på arbejde igen. På den måde kan man få det værste ud af kroppen, inden man er tilbage på kontoret, og så er man klar til at give den gas igen.

3: Lægeudgifter – sørg for at tegne en rejseforsikring

En tredje ting som kan ødelægge ens ferie, er ulykker som resulterer i deciderede indlæggelser på hospitalet. Dette kan ske på alle slags ferier fra badeferier til skiferier – og selvom at man ikke kan skærme sig helt fra ulykker, så bør man som minimum altid tegne en rejseforsikring – også med hjemmetransport. For et par år siden fik vi herhjemme skiftet vores gule sygesikringskort ud med det blå, hvilket betyder, at vi nu blot er ligestillede med de borgere i det land vi befinder os. Hvis man rejser i Asien eller endda USA og ikke har en rejse- og ulykkesforsikring, kan det blive både dyrt og besværligt at komme hjem igen. Så sørg for at tegne en forsikring. Så er du på den sikre side – selv hvis uheldet er ude.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *