Nyheder

Prisen for Københavns skæveste hotel går til…

Det har kostet 1.6 milliarder kroner at opføre og går hele 23 etager op i luften. Der er en fantastisk spa-afdeling, en skybar – og hotellet er kendt for at have haft en kvindeetage, Ligestillingsnævnet i Danmark dog senere kendte ulovlig.

Der er naturligvis tale om det Amager-beliggende designerhotel Bella Sky.

Konstruktionen af AC Hotel Bella Sky begyndte i 2006 og hotellet stod færdig i 2017.

Ligestillingssagen

Da Bella Sky åbnede i 2011 udmærkede hotellet sig ved at have lavet en etage kun for kvinder. På 17. Etage var alle gæster og al personale kvinder. Det var et sjovt tiltag, hvor kvinder ’kunne være sig selv’ og tage på venindeture.

En mand klagede dog til Ligestillingsnævnet, der udtalte, at kvindeetagen var kønsdiskrimination, at Bella Sky skulle gøre den tilgængelig for alle og gav tilmed Bella Sky en mindre bøde. Konsekvensen blev at kvindeetagen nu blev åbnet op for alle og ikke længere var en kvindeetage.

Ligestillingsnævnets udtalelse blev gjort til grin på de sociale medier, hvor flere stillede spørgsmålstegn ved, om det fortsat i dag er nødvendigt med et levn, hvis det er sådanne sager, de fører – mens andre ytrede ønske om at klage over mænds manglede adgang til kvinders omklædningsrum.a

I dag

Beliggenheden lige op til kongrescenteret Bella betyder, Bella Sky er et populært hotel i forbindelse med messer og kongresser. Herudover er det et kendt hotel i København, der også tiltrækker danskere på weekendture, kæresteture og turister, når de skal besøge Danmark. Enhver der har besøgt hotellet vil også have lagt mærke til de mange asiatiske turister, der synes det er et smukt hotel.

Skævere end den skæve tårn i Pisa med 23 etager og 80 meter over jorden – der er få hoteller som Bella Sky!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.