Nyheder Rejser

Pak tasken til rejsen: 10 ting du IKKE må glemme

Står du og skal afsted på en længere rejse, har du måske allerede lavet en lang pakkeliste over, hvad du bør have med. Afhængig af længden på rejsen, destination og rejseform, er det der selvfølgelig forskellige nødvendigheder, der er praktiske at have med. Langt de fleste af os pakker dog til alle tænkelige situationer, og det ender med, at vi har alt alt for meget med – ting, som vi slet ikke får brugt. Skal du ud at rejse rundt som backpacker, skal du slæbe alle dine ting med i rygsækken, og når du derudover også vil have souvenirs med hjem, bliver det hurtigt et tungt læs at slæbe på. Du kommer alligevel til at gå i de 3 samme sæt tøj og kommer du til at mangle noget, kan du altid købe det på destinationen.

Der er dog en række ting, som er essentielle at medbringe specielt på en lang rejse, som en backpackertur ofte er. Vi har lavet en guide til 10 ting, du ikke må glemme at putte i kufferten:

Medicin

Hvad angår medicin, er det rart at have et basiskit, så du ikke, som det første, skal forsøge at forklare dine symptomer på et sprog, som du måske ikke snakker. Det er ikke alle steder, hvor de forstår engelsk, så derfor kan det hurtigt blive en udfordring bare at få købt hovedpinepiller. Derudover står brugsanvisningerne på fremmedsproget, og andre lande har ikke altid en lige så skrap i forhold til medikamenter, som vi har i Danmark.

Du bør medbringe hovedpinepiller, allergipiller (hvis du har allergi), diarrépiller og elektrolyt samt plaster. Derudover skal du huske malariapiller og andet vaccinationsmedicin, hvis du rejser til lande, hvor det er nødvendigt.

Prævention

Billig prævention fra Kina? Hmm…måske ikke noget, der lyder videre sikkert. Er der noget, du skal være påpasselig med, så er det præventionen. Selvom vi i Danmark oplever udbrud af klamydia og kønsvorter fra tid til anden, så er det ikke noget imod de sygdomme, der forekommer i udlandet. Specielt i Afrika og Sydøstasien har de store problemer med HIV og Hepatitis B – især blandt prostituerede. Anbefalingerne fra Danske Lægers Vaccinationsservice lyder derfor på, at man altid skal beskytte sig, at man skal huske at sikre sig, at udløbsdatoen på kondomerne ikke er overskredet samt at købe kondomer hjemmefra. Det kan du blandt andet gøre her.

 Rejsestik

Der er ikke noget værre, end at komme til udlandet og finde ud af, at ens oplader ikke er kompatibel med strømstikket. Ofte bruges de samme stik i Vesteuropa, og du kan også være heldig at finde et rejsestik, der passer i en international lufthavn, hvis du har glemt det – dog til overpriser. Det nemmeste er helt sikker at få anskaffet dig et før afrejse, så man ikke skal rundt og lede efter et som det første, når du når destinationen.

Guidebog

Til backpackerturen er en guidebog uundværlig. Den ultimative guidebog til backpackerturen er fra LonelyPlanet. Den udkommer på engelsk og kan fås i de fleste lande. Hvis du derimod skal på en arrangeret tur, kan en mindre guidebog bruges som hyggelæsning. Her kan du finde informationer om landets kultur, priser, seværdigheder, skikke samt en lille parleur, så du kan forstå menukortet eller lære de mest brugte ord. Disse kan også købes i udlandet, men foretrækker du guidebogen på dansk, bør du tage en med hjemmefra.

Visum

Nogle lande kræver, at du har et gyldigt visum for at kunne rejse ind i landet. Det skal du ofte ansøge om et stykke tid forinden afrejse, så sørg for at få tjekket op på, om du behøver et til din rejsedestination. Tjek informationen for hvert land på udenrigsministeriets hjemmeside; www.um.dk

Vaccination

På Statens Serum Institut’s hjemmeside kan du tjekke, hvilke vaccinationer du har brug for afhængig af, hvilke destinationer, du skal besøge. Det er godt at være ude i god tid, da vaccinationerne kan være i restordre, og du derfor må vente nogle uger på at få den pågældende vaccination. Derudover skal du eksempelvis med hepatitisvaccination have flere indsprøjtninger med måneders mellemrum, derfor; vær ude i god tid.

På Danske Lægers Vaccinations service kan du booke tid til vaccination – de har langt de fleste vacciner liggende, og der findes afdelinger i de fleste større byer.

Rejseforsikring

En rejseforsikring er helt essentiel, hvis du skulle komme ud for uheld, skal til lægen eller på hospitalet. Det er ofte en bekostelig affære i udlandet, hvor man skal betale det hele selv. Sørg også for at tjekke, at du er dækket for et rimeligt stort beløb, da et par dage på et hospital hurtigt kan beløbe sig i 50.000 kr. Forsikringen dækker også, hvis du bliver bestjålet i udlandet, eller din baggage ikke når frem.

Penge og opdateret pas

Du bruger flere penge end du regner med. Før afrejse bør du lægge et realistisk budget og derudover medregne en buffer, så du har penge til uforudsete omkostninger. Det er godt at have 2 visakort med, som du opbevarer forskellige steder enten på dig eller i tasken, så du har et, hvis det andet bliver stjålet. Husk også at have nummeret på spærreservice, så du hirtigt kan spærre kortet ved tyveri.

De fleste lande kræver, at dit pas er gyldigt i minimum 6 måneder efter udrejse – derfor husk at tjekke om dit pas skal fornyes i god tid før afrejse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.