Rejser

Oplev The Big Five i Sydafrika

Afrika byder på unikke muligheder for at se dyr, som kun findes dette kontinent, hvorfor kontinentets mange forskellige lande står højt på listen over drømme-destinationer blandt mange globetrottere. Særligt ”The Big Five” er en helt unik oplevelse at komme i nærheden af. Hvis du ikke kender betegnelsen, så forklarer vi det her i denne artikel – så hæng på, og bliv klogere.

Store dyr: Afrikas ”varemærker”

 

Oprindeligt er ”The Big Five” en jagtbetegnelse for fem af Afrikas mest farlige dyr: elefanten, bøflen, løven, leoparden og næsehornet. Det er fem af Afrikas dyr, som er sværest at nedlægge og mest farlige at komme i nærheden af. Den afrikanske elefant er verdens største landdyr. Den vejer som regel mellem 3 og 7,5 ton. Både hannerne og hunnerne har stødtænder, som vokser hele livet. Tænderne er dødelige våben, der både bliver brugt til at slås og grave med.

 

Bøflen er med i gruppen af de fem vilde dyr, fordi den næsten ingen fjender har, og fordi den har et vildt temperament. Den kan veje op mod 800 kg og har kun løver og mennesker som fjender. Du finder dem tæt på et vandhul, hvor de både finder drikkevand og ruller sig i mudderet. De er flokdyr, som derfor er forholdsvis nemme at få øje på, når de færdes på grupper op til 50. Selvfølgelig skal dyrenes konge, løven, også være med i ”The Big Five.” Med op til 250 kg kan en hanløve vinde sin mage ved at have den flotteste manke blandt hannerne. Jo større og mørkere manke, jo flere hunner vil flokkes om ham. Kattedyrene er også flokdyr og kan leve op til 14 år.

 

Hvis du skal opleve en af verdens bedste jægere, så skal du finde leoparden. Den er hurtig, og dens plettede pels giver god camouflage. Det er ikke kun i Afrika, du finder leoparden. Leoparden er svære at finde end de andre flokdyr, fordi den lever alene inden for sit territorium. Men de lever blandt andet i Greater Kruger National Park. Næsehornet er et kæmpestort dyr på mellem 1 og 2 tons, som faktisk kan løbe op mod 50 km/t. I Afrika lever der faktisk to slags næsehorn: et hvidt og et sort. Men på trods af navnet er de begge grå. Det hvide næsehorn har en lidt bredere snude end det sorte.

Oplev ”The Big Five” i Sydafrika

 

Brænder du for at se Afrikas vilde dyr i deres naturlige miljø? Dyr skal opleves i den natur, som de lever i, og det handler derfor om som turist at forstyrre dem mindst muligt, så naturen kan gå sin gang uden menneskelig påvirkning. NYATI Safari Lodge deler grund med Greater Kruger National Park og giver dig mulighed for at opleve ”The Big Five” helt tæt på. Du er i sikkerhed sammen med en lokal ranger, som kender dyrenes færden og instinkter. Rangeren kan guide jer til den helt rigtige oplevelse af Afrika og se ”The Big Five”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *