Rejser

Oplev Skandinaviens uspolerede vildmark

De nordiske lande har vundet fremdrift de senere på den gastronomiske scene, hvor ny nordisk køkken er blevet anerkendt overalt på kloden for deres innovative tilgang til madlavning.  Men hvad de fleste glemmer når de tænker Skandinavien, er at der en fantastisk natur, som kun har set sin lige få steder i verden.  De norske fjelde og den svenske vildmark er et must see, for enhver natur elsker.  

 

Praktiske foranstaltninger

 

Inden du overvejer, at tage på fjeldtur og ud i ødemarken, er der nogle ting som er vigtige at have styr på inden.  Udstyret har på sådanne rejser stor betydning for, hvordan det kommer til at gå og det er alfa og omega, at der ikke mangler noget essentielt. En god pakkeliste inden du skal besøge den skandinaviske vildmark er, telt, kompas, kort, toiletpapir og ikke mindst godt sengetøj, da søvn er det allervigtigste, så de fysiske udfoldelser kan klares. Det er muligt at finde godt sengetøj her.

 

Norge

Norge er et af de smukkeste lande i Europa når det kommer til naturoplevelser, hvor de mange fjorde og bjerge, samt kombinationen af disse gør det til en unik rejsedestination.

Her er Geirangerfjord, som også er på Unescos liste over seværdige steder, måske det sted i Norge der vil give dig de største oplevelser. Her pryder imponerende vandfald havets vandlinje, når de skyder ud fra bjergene.  Ligesom der findes spektakulære udsigter om hvert et hjørne.

En anden af Norges absolutte mest kendte seværdigheder, som ligger et godt stykke ude i vildmarken er Preikestolen.  Fra Preikestolen har du udsigt udover hele lysefjorden og er et imponerende syn, så snart du kommer derop. Turen derop kan tages med bus noget af vejen, men er hvis du er nogenlunde fit, så vil det være anbefales værdigt, at tage turen til fods.  På denne måde vil du få nogle utroligt flotte udsigter at se på din vej.

Lofoten er et spetakulært naturområde, hvor det er muligt at besøge alle mulige forskellige fjorde og landsbyer beliggende midt ude i ingenting. Her er kan blandt andet nævnes
Nusfjord, der ligge imellem klipper og flotte fjelde. I denne del af Norge er den bedste måde at komme rundt på via båd. Ydermere er det muligt at se nordlyset lige her.

Sverige

Sverige rummer store naturreservater, hvor du kan blive væk fra civilisationen og føle dig et med naturen.  Her står tiden stille og det eneste du kan høre er fugle og elgebrøl.  Et yndet sted at vandre er i den uspolerede svenske nationalpark Sarek, som er belligende i Lapland. Stedet rummer gletsjedale, store vandfald, bjerge og ikke mindst et terræn, der er en smule krævende, selv for den rutinerede vandrer.  Her findes ingen officielle ruter, så man skal helst have nogenlunde god erfaring med et kompas ellers kan man komme på dybt vand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *