Guides

Min oplevelsesrige, men billige tur til København

Danmarks hovedstad, København, er konstant i medierne, og ofte følger der gode omtale med. I min vennekreds har jeg flere gange hørt om de gode oplevelser, som hovedstaden har budt dem. De mange spændende seværdigheder samt oplevelser trækker konstant turister til København, og det er nok ikke uden grund, at flere og flere vælger at rejse til vores smukke hovedstad. Den store glæde for København har gjort, at byen er blevet blandt de hurtigst voksende rejsemål. Jeg har ikke selv oplevet ”hypen” ved byen, men efter den gode omtale valgte jeg at tage afsted.

Det er muligt at bo billigt i storbyen

Jeg fik hurtigt planlagt min rejse samt hvilke attraktioner og oplevelser, der skulle på mit menukort. Selvfølgelig skulle jeg ydermere finde et sted, hvor jeg kunne slå lejr, når natten faldt på. Omkring København har jeg gentagne gange hørt, at prisen kan tage livet af sparegrisen, hvis ikke der er fedt nok på siden. Min sparegris er ikke den største, men heldigvis synes jeg ikke, at det var noget synderligt problem at finde billige overnatninger i København. Derfor blev det hurtigt klart, at min tur til hovedstaden blev en realitet, og når jeg ser tilbage, er det en oplevelse, jeg sent vil glemme.

 

København er fyldt med seværdigheder

Jeg vidste godt, at byen kunne byde på meget forskelligt, men jeg havde aldrig troet, at der var så meget. Sandheden er endda den, at jeg skal en tur tilbage til hovedstaden, da jeg ikke kunne nå at se det hele.

Min første destination på rejsen var Tivoli, og det var en utrolig oplevelse. Ja, jeg har prøvet forlystelsesparker før, men der er ikke mange, der bare når dette sted til sokkeholderne. Der er forlystelser til alle personligheder. Der er de vilde, som er henvendt til de eventyrlystne, og der er sjove og familievenlige aktiviteter. God mad serverer de også i Tivoli, hvilket min mave og jeg satte stor pris på.

Min glæde for mad betød ydermere, at jeg skulle besøge nogle af de populære burgerrestauranter, som København er kendt for – ingen af dem skuffede, og jeg besøgte endda fire. Bare døm mig… men sandheden er, at de var fænomenale.

På min korte tur var jeg ligeledes et smut forbi den Blå Planet, der er kendt for arkitekturen samt den store bygning, som gør den til Nordeuropas største akvarium. Syv millioner liter vand og utallige dyrearter var hvad, jeg stødte på, og det er helt sikkert et sted, jeg skal besøge med de små nysgerrige poder en dag. Min kærlighed for arkitektur bragte mig ligeledes forbi Det Kongelige Teaters Operahus, som jeg oplevede på min sightseeingtur med kanalrundfarten.

Selvfølgelig så jeg også den verdensberømte frue – Den Lille Havfrue. Og ja, hun var så smuk, som rygtet lyder. Efter jeg havde set hende, smuttede jeg en tur forbi Amalienborg, hvor jeg så nogle meget disciplinerede unge mænd marchere rundt, hvilket var en oplevelse i sig selv. På min tur så jeg en række seværdigheder, men jeg havde ikke tid til det hele, så jeg skal snart tilbage.

 

Byen er en oplevelse i sig selv

En af mine aftener startede på havnen, hvor jeg nød en god øl i sommersolen. Derefter tog det ene det andet, og jeg endte i byen med nogle flinke rejsende, som selv havde taget turen til storbyen. Jeg er sjældent fan af de vilde fester, men jeg må sige, at det var en oplevelse, som ingen burde snyde sig selv for

Kom afsted til København og overnat eventuelt billigt på Frederiksberg. København har det hele, og det kan varmt anbefales at tage et smut til hovedstaden – det koster ikke nødvendigvis det hvide ud af øjnene, hvis du tænker dig om.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.