Nyheder

København – når hverdagen trænger til et pust

Der sker så meget i København. Der er musik, teater, lækker mad, masser at se og tonsvis af ting at give sig til. København har high class og undergrund, fart på og roligt tempo. Alt på samme tid. Der er ikke noget mærkeligt i, at den danske hovedstad flere gange er blevet kåret til ”The World’s most Livable City” af Monocle – baseret på en undersøgelse vedrørende livskvalitet. København har det hele, og det er bestemt en af mine personlige favoritbyer ud af de ufatteligt mange steder, jeg har besøgt i mit liv.

En stemning der sætter smil på dine læber

Jeg har selv boet i trendy Sydney, Australien og i den tætpakkede by Ho Chi Minh, Vietnam. Byer der på hver deres meget forskellige måder har deres unikke charme. Jeg har rejst mange steder i verden, og har forelsket mig i nærmest alle de steder, jeg har sat min fod. Men for mig er der nu ikke noget, der slår det hjemlige København med det pulserende byliv, som også giver plads til dig – uanset hvilket humør du er i. Jeg nyder, at jeg kan sætte mig ned med en kold øl og kigge på vandet og nyde solens stråler, hvis det er det, jeg lige har lyst til. Men jeg kan også klæde mig på i mit fineste outfit med kjole og høje hæle og stadig passe ind, hvis det er det, jeg føler for den dag.

Jeg tager typisk til København, når det mørke Jylland begynder at dræne mig. Når jeg mangler liv og ny inspiration. Jeg foretrækker at bo midt i det hele og har derfor efterhånden gjort Danhostel til mit stamsted. Det ligger centralt, og så snart jeg træder uden for deres dør, bliver jeg ramt af en stemning, der sætter et smil på mine læber. Hostellet har i sig selv en skøn atmosfære, hvor både unge – men også familier med børn – kommer og hænger ud. Det er et godt mødested med en cool bar og café, der serverer alt fra morgenmad til lækre drinks. Hostellet og alle dets faciliteter er helt igennem flot, og man føler sig godt tilpas derinde. Det er et sted, hvor man glædeligt sætter sig ned, hvis man en dag alligevel har brug for en pause fra de mange mennesker. Et sted jeg absolut kan anbefale.

København for kærester, børnefamilier og venner

Har du allerede set Den Lille Havfrue, været oppe i Rundetårn og besøgt Amalienborg? Så er du ikke engang halvvejs igennem alle de steder, du bør have besøgt i København. Man kan selvfølgelig altid smide sig i en park eller finde en hyggelig gade med fine caféer – men når man nu er i hovedstaden, bør man vel også virkelig opleve noget. Uanset om I kommer som et par, er en familie med større eller mindre børn eller er med vennerne på weekendtur, så kan I med garanti finde noget, I alle gerne vil være med til. Sidst jeg var der, besøgte mine veninder og jeg – på Danhostels opfordring – Dansk Design Center. Det var en virkelig spændende tur, specielt for os, da vi alle studerer på VIA Design. Jeg er dog sikker på, at mange andre også ville kunne få glæde af et besøg dertil.

For familier med større børn, der besøger København, vil Klatreskoven garanteret også vække begejstring og give jer en fed og udfordrende oplevelse sammen.

Desuden findes der tonsvis af byvandringer – for eksempel ”Food of Copenhagen” og ”Copenhagen Jazzguide” alt efter, hvad I nu har interesse for.

Jeg har sagt det før, og nu siger jeg det igen: Jeg elsker København, og hvis du undersøger forskellige aktiviteter, kan du uden tvivl planlægge en tur, der vil inspirere dig, give dig mindeværdige oplevelser og få København til at gå lige i hjertet på dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.