Rejser

Jeg vil bo i USA – hvad med a-kasse?

Mange drømmer om at blive bosat i USA, da det er et stort land med mange muligheder. Samtidig har de også et samfund, der er væsentlig anderledes end i Danmark og derfor kan det være en stor omvæltning, at have været bosat i Danmark og flytte til USA.

Har du penge, vil du have flere muligheder. Har du ingen, vil dine muligheder være meget små. Eksempelvis vil du ikke kunne komme gratis på sygehuset, som vi kender til det i Danmark, hvis du kommer til skade i USA.

Derfor dør rigtig mange, hvis de er kommet alvorligt til skade eller har fået en alvorlig sygdom, hvis de ikke har penge til, at tage hen på sygehuset og blive raske. Det kan derfor være et barskt samfund at være en del af, når vi er vant til noget helt anderledes i Danmark.

I vores danske samfund hjælper man hinanden til en vis grad. I USA er man sin egen og bliver ikke hjulpet af samfundet og andre på lige fod som i Danmark.

Kan jeg få dagpenge, hvis jeg bor i USA?

Du kan ikke få dagpenge, hvis du er bosat i USA, da en a-kasse ikke vil kunne hjælpe dig uden for Europa.

Var du f.eks. boende i et andet Europæisk land, som Spanien vil din situation være anerledes, da du dermed vil have mulighed for at få overført både forsikrings- og arbejdsperioder, som du havde optjent i Spanien til din a-kasse i Danmark.

Du skal have bopæl i Danmark, for at kunne blive optaget i en dansk a-kasse (du finder en liste her) og dermed få dagpengeret. Du kan dog vælge den mulighed, at være medlem af en dansk a-kasse selvom du er boende i USA, da du dermed vil kunne modtage understøttelse, når du kommer hjem til Danmark igen.

Dette er selvfølgelig kun en mulighed, hvis du kun er bosat i USA i nogle måneder eller et år og ikke bosætter dig fast i USA.

Hvis du ikke vender hjem igen til Danmark, kan du derfor ikke modtage understøttelse. Ydermere giver det derfor god mening ikke, at være medlem af en dansk a-kasse, når din a-kasse ikke vil kunne hjælpe dig uden for Europa. Der er derfor både argumenter for og imod at være medlem af en a-kasse, hvis man er bosat i USA.

Denne artikel har forhåbentlig givet dig et indblik i, hvorfor du kan vælge at være medlem af en a-kasse og hvorfor det ikke kan betale sig. Valget er dit!

One Response

  1. Thanks for the good writeup. It in truth was once a enjoyment account it.
    Glance advanced to far added agreeable from you! However,
    how could we communicate?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *