Guides

Huskeliste til rejsen: De praktiske ting, du ikke må glemme

Når du skal ud at rejse, er der et væld af forskellige ting, du skal huske – og hvis du rejser uden for Europa, er der med garanti også en række ting og faktorer, du skal tage stilling til. For at du kan nyde din rejse fuldt ud, kræver det, at du har 100 % styr på alle de praktiske ting, der ligger forud for rejsen.

Læs videre og bliv klogere på de praktiske ting, som du ikke må glemme, inden du pakker kufferten og finder passet frem.

Styr på vaccinen?

Hvis du rejser uden for Europa, skal du med stor sandsynlighed vaccineres, så du undgår farlige og smitsomme sygdomme. Det er derfor vigtigt, at du undersøger smitterisikoen for din rejsedestination, så du undgår at blive alvorligt syg. Undersøg derfor, hvilke vacciner du skal have – læs meget mere om, hvilke vacciner du skal have her.

Det er enhvers værste mareridt at opdage, at passet er forældet få dage før afrejse. Sørg derfor for i god tid at tjekke, om passet skal fornyes, så dette ikke bliver en stressfaktor for jer. I eksempelvis USA ser de helst, at passet ikke skal fornyes inden for et år grundet fokus på sikkerhed – undersøg derfor nøje, hvad din rejsedestination stiller af krav.

Har du en rejseforsikring?

Måske du tænker ”det sker ikke for mig” – men en rejseforsikring er et absolut must, når du skal ud at rejse, for uheldet kan altid være ude, også for dig. Hvis du er i tvivl om, om du har en rejseforsikring, kontakt da dit forsikringsselskab og spørg dig til råds. De vil altid kunne hjælpe dig, og ofte kan de også give dig en god handel på en rejseforsikring, hvis ikke du allerede er dækket.

Dobbelttjek dine bookinger

Vi kender alle en, der har taget fejl af rejsedatoerne og dermed mistet flere tusinde kroner, fordi fly- og hotelbilletten ikke blev dobbelttjekket. Kig alle dine bookinger og billetter igennem, så du sikrer dig, at du ikke ved en fejl er kommet til at booke en forkert dato. Det lyder måske åndssvagt, men alle mennesker kan tage fejl af datoer og tidspunkter.
Du kan med fordel også dobbelttjekke, hvor mange kilo bagage du må have med på flyet, og om det er de rette lufthavne, du har bestilt afrejse fra.

Du er nu godt klædt på til din kommende rejse, og du kan med ro i sindet pakke kufferten og drage afsted mod lufthavnen og varmere himmelstrøg. Hvis du er i tvivl om, hvad du skal pakke i kufferten, kan du med fordel starte med at skrive en liste med alle de ting, du skal huske, så du kan krydstjekke disse, når du pakker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *