Uncategorized

Husk dette til din sportsferie

For mange danskere er det blevet utrolig attraktivt at tage på en sportsferie med familien. Antallet af danske borgere, der tager på sommerferie på destinationer, der er kendt for sine sportsaktiviteter, har været stigende de sidste 10 år. Dette er en positiv udvikling, hvis man ser det fra sundhedsvæsenets perspektiv og yderligere positivt for den generelle velfærd i Danmark. Fordi efterspørgslen efter sportsferier er steget, vil vi i dette indlæg liste et par ting op, som er vigtige at huske at medbringe på sin skiferie.

 

Relevant udstyr

 

Det kan være relevant at lave en forventningsafstemning i plenum i familien om, hvilke sportsaktiviteter, som man har tænkt sig at kaste sig ud i på sin ferie. Dette skyldes, at man bedst muligt kan komme til disse aktiviteter forberedt, eftersom man ved at tænke over det inden kan medbringe det nødvendige udstyr til at udøve disse aktiviteter.

Der vil i mange tilfælde være udstyr, som man kan låne på selve det sted, hvor ferien går til. Dog vil dette ofte koste penge, hvorfor man kan spare nogle kroner ved at komme forberedt med sit eget udstyr.

Hvis man har en sportsskade, som er til at dyrke sport med, men som skal passes på, er det vigtigt, at man selv medbringer udstyr til at håndtere dette. Det er nemlig ikke helt sikkert, at man fx vil kunne låne sig til et knæbind eller andet. Derfor er det bedst at være på den sikre side.

 

Kosttilskud

 

Når man er på sportsferie, må man meget nødigt glemme, at det jo stadig er en ferie. Derfor vil det som forælder fx være en smule groft at forbyde sig børnene at bestille en dessert, således at de kunne få mest muligt ud af den træning, de laver på ferien.

Så selvom man er på sportsferie, bør man altså nyde det og slappe af samtidig. Maden skal ikke nødvendigvis udelukkende bestå af grønne farver og indeholde meget få mængder fedt.

På trods af dette er det stadig positivt, hvis man får indtaget noget, som kroppen bedst muligt kan benytte til at restituere. Som sagt er det ikke nødvendigt at tilrettelægge hele sin kost efter dette, men hvis man ser dette som noget positivt, skal man endelig ikke holde sig tilbage.

Hvis man derimod ønsker at nyde ferien ved at spise lidt mindre fedtfattig mad, vil det være en god idé at medbringe nogle kosttilskud, som kroppen vil gavne af. Dette kunne eksempelvis være nogle fra Pharma Nord, som dem der kan findes her.

 

Tag derfor altid på skiferie med eget udstyr til at dyrke den sport, du ønsker, og husk ydermere at give kroppen de vitaminer den skal bruge, når den bliver brugt, som den gør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *