Guides

Hotel do’s and don’ts – sov godt på din ferie

I kender det sikkert allerede – alle lommepengene er lagt i en lækker rejse til en spændende destination. Alt er godt, stranden er fantastisk og første dag var super god. Nu skal I i seng og så starter misæren.

En dårlig seng og en dårlig soveoplevelse kan sætte en kæp i hjulet for den bedste og ellers mest velplanlagte ferie. Mange folkeslag går desværre ikke ligeså meget op i deres søvn og komfort når de sover, som danskerne ynder at gøre det. I værste fald kan en dårlig soveoplevelse være med til at ødelægge en hel ferie – enten fordi nogen får ondt i ryggen, ikke er udhvilet eller ender med at forbinde hotellet og/eller hele ferien med hvad der så let kunne have været undgået.

 

Tag dine sove-forbehold – dette kan I gøre

Man kan ikke tage sin egen velkendte seng med på ferie. Der er dog et par ting I kan gøre, samt forbehold kan tage jer, når I bestiller hotel:

  • Spørg til den ekstra opredning

Hvis I har brug for en ekstra opredning, er det en god ide at ringe til hotellet i forvejen og spørge om, hvad denne præcis vil bestå af. Ofte findes der ikke mange oplysninger på hotellets hjemmeside om præcis hvad en ekstra opredning består af. Når I tager kontakt til hotellet inden afrejse får i samtidig muligheden for at overveje, om en ekstra opredning er god nok, eller et ekstra værelse er den bedste beslutning. Hvis I får muligheden for at vælge mellem forskellige slags opredninger, vælg da altid en sovesofa over en drømmeseng. Denne indeholder typisk en box- eller tyk springmadras, hvor en drømmeseng typisk er en skumgummimadras.

  • Spørg om dyner i forvejen

Ofte går ferien til et dejligt varmt sted, hvor dyner ikke er nødvendige. Derfor er der mange steder, som slet ikke har dyner! Dog ved de fleste hoteller godt, at skandinaver sover bedst med dyner og ikke tæpper eller andre ting. Hvis der kommer en hel ladning svenskere, nordmænd og danskere til samme hotel en uge, vil der sikkert være rift om dynerne. Et godt tip er derfor at ringe i forvejen, og bede hotellet lægge dyner klar på jeres værelse til når I kommer.

  • Tag et liggeunderlag eller tynd rullemadras med

I har gjort jer et rigtigt kup og fundet drømmerejsen billigt. Destinationen kan man ikke lave om på, men måske er der en grund til at I kunne indlogere jer så billigt? Hvis det lyder lidt for godt til at være sandt, kunne noget godt tyde på det var det. Man kan godt komme ud for, at møde en slidt og hård springmadras på sit eller pæne og rene hotel. Det man kan gøre for at sikre sig inden afrejse er, simpelthen at spare det ekstra par badebukser og istedet tage et liggeunderlag eller en tynd rullemadras med i kufferten. Begge dele vil sikre den umiddelbare komfort og måske ende med at redde jeres ferie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.