Rejser

Göteborg – større, vildere og billigere end København og Stockholm

Når snakken falder på Sverige, så er et oftest Stockholm, der løber med alt opmærksomheden. Det er ærgerligt, for Sverige har meget mere at byde på end Stockholm. En af de byer der har overrasket mig mest er Göteborg der egner sig perfekt hvis man gerne vil væk i en weekend.

Den primære årsag til dette var, at jeg syntes Götobrog på mange måder mindede om København. For det første så byder byen på Tivoliet Lisberg, der hurtigt kan komme til minde om Tivoli bare med den klare forskel, at der er flere attraktioner og flere rutschebaner! Rent faktisk er Lisberg-forlystelsespark Nordens største og den giver om nogle Tivoli i København baghjul.

Den næste grund skyldes mange af dets museer. Her er det især værd at fremhæve Volvo museet. Så bliver det vidst ikke mere svensk! Her fik en både grundig og underholdende gennemgang af virksomhedens historie, samt mulighed for at stifte bekendtskab med nogle af de allerførste Volvoer – som ikke var biler, men landbrugsmaskiner! Udover Volvo museet ligger der et stenkast derfra et stort eksperimentarium, hvor man kunne kaste sig over alverdens spændende eksperimenter. Så når det handler om spændende museer, så er Götebrog bestemt også godt med på vognen.

En tredje ting der er værd at fremhæve, er det de mange shoppingmuligheder byen byder på. Her er den store forskel fra København at butikkerne er samlet omkring en gade, hvilket et langt mere praktisk end i København hvor der både er Fields, Fisketorvet og Strøget for at nævne et par stykker. Derudover er forbruger-priserne også en kende lavere end herhjemme, hvilket gør man kan få fyldt tasken ekstra godt op med tøj, sko og hvad man ellers er på udkig efter. Og så kan der hurtigt blive råd til flere restaurantbesøg.

Og det er ikke kun restauranterne og tøjbutikkerne, der er billigere end i både København og Stockholm. Det er transporten derover også. I forhold til at flyve til Stockholm som hurtigt kommer til at koste over 1000 kr. per næse, så kan man i stedet sejle hele familien med Stena Line for 530 kr. Hvis du overvejer at sejle med færgen til Sverige, så finder du alt hvad du skal bruge af information her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *