Rejser

En dag i smukke Thailand

Thailand er et ekstremt populært rejsemål for danskere. Flere og flere danskere besøger Thailand. Med god grund. Strandende er lange og kridhvide. Thaierne er de nogle af de høfligste mennesker der findes på denne klode. Maden er lækker for de fleste, ofte stærk og med mange friske grøntsager, hvem kan fx ikke lide en Pad Thai Gai?

Jeg ELSKER Thailand. Derfor besluttede jeg at skrive en artikel om et minde, jeg har fra den dejligste dag i Thailand.

Morgenen med solopgang, juice og omelet

Morgenerne er ekstremt smukke i Thailand. Solopgangen ses ud over det flotte Andamanhav. Farven på solen havde samme farve som den friskpressede appelsinjuice der lå i mit glas. Jeg fyldte mavesækken med en frisklavet, endda efter mine instruktioner, omelet som smagte af englesang. Alt var i fineste orden. Og som jeg plejer at sige, så er en god morgen grobund for en dejlig dag.

Thailand ligger forholdsvist tæt på ækvator så solen står højt på himlen. Dette betyder også at temperaturerne kan blive ekstreme. Der er tidligere målt op imod 50 grader. Det er for varmt til mig.

Vi var dernede i januar. En god tid at besøge Thailand, da regnsæsonen ikke er begyndt endnu, og det holder tørt 29 dage om måneden. 14 dage med perfekt vejr oplevede vi. Tak for det, vejrgud!

Den bagende middagssol og selvfølgelig dertilhørende massage

Efter en virkelig hård morgen 😉 indså vi at det var på tide at smide os på en solseng på stranden der lå omkring 10 meter fra vores hotel/resort. Lige bag os, var de søde massagedamer i gang med at massere forbigående turister, der ALTID fik utrolig ondt i ryggen i det, de gik forbi en massagebod. Sjovt nok. I mens jeg lå på stranden kunne jeg også mærke en smerte komme snigende fra lænden og op. Før jeg havde set mig om, havde jeg ondt i hele ryggen. Jeg så ingen anden udvej en at lægge mig på massageboden lige bag mig. Bare jeg klarer den!

Ryggen kom på plads igen efter en kærlig hånd i godt og vel 60 minutter. Klokken slog 17:00 og vi besluttede at gå op til vores værelse, hvor vi havde ladet aircondition køre hele dagen så rummet ville være dejligt køligt at komme tilbage til. En aircondition er guld værd på sådan en dag. Ekstremt dejligt at gå fra de 30 grader til stuetemperaturen. Du kan læse mere om airconditions her!

De lune aftener med krydret mad, drinks og smil i lange baner

Klokken slog 20:00. Vi inhalerede nogle lækre lokale cashewnødder, som hjalp med at stille den værste sult. Vi tog derefter ud til vores lokale restaurant som lå 30 meter fra vores hotelværelse. De bød på drinks, spicy mad og som altid smil i tusindvis. En perfekt afslutning på en perfekt dag i et perfekt land.

Jeg elsker Thailand!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.