Uncategorized

Disse vilde steder bør du se i Malaysia

I Malaysia finder du en bred palette af oplevelser. Malaysia er ikke bare et smukt land, men også et spændende land, der ligger placeret nordvest for Indonesien. Præcis lige som Danmark er landet opdelt i et fastland og nogle tilhørende øer. Hovedstaden Kuala Lumpur ligger placeret på den malaysiske halvø, og det er en moderne hovedstad med høje skyskrabere og et vildt natteliv.

 

Malaysia byder også på imponerende naturoplevelser – og på Borneo kan du i særlig grad få syn for sagen. Hvis din næste rejse går til Malaysia, bør du læse denne artikel for at finde ud af, hvad du bare ikke må misse, mens du er der.

Kuching kan gøre dig målløs

Der er en række kendte malaysiske steder, som tiltrækker millioner af turister året rundt. Blandt disse turistfælder finder du blandt andet Petronas towers, Batu-grotterne og Genting Highlands. Det er ikke uden grund, at de er turistfælder, for de er naturligvis steder, du bør se, hvis du har muligheden for det. Men ønsker du at udforske nogle anderledes malaysiske destinationer, bør du for det første rejse til Kuching.

 

Kuching ligger på den vestlige side af Borneo, og byen byder på lidt af hvert. Hvis ikke du allerede vidste det, er Kuching kendt som kattenes by. Det skyldes, at du her finder et vaskeægte katte-museum. Indgangen er formet som en stor katte-mund, der gaber op og byder gæsterne velkommen. Når først du er i Kuching, må du absolut heller ikke misse Taman Negara, som er en fantastisk naturpark, hvor du kan opleve smukke søer, frodige regnskove og vaklende hængebroer, der udfordrer selv dem med en smule højdeskræk.

Udforsk kulturens ekstremiteter

Malaysia er et land, der rummer mange forskellige populationer og etniciteter. Og det betyder, at der også er rum for mange forskellige religioner. Omkring 60 % af Malaysias befolkning er tilknyttet Islam, mens knap 20 % er buddhister. På den baggrund er der i Malaysia mange moskéer og templer, som er værd at besøge. Særligt den smukke Krystal-moské vil imponere enhver, fordi den er et arkitektonisk kunstværk, der tårner op i midten af Kuala Terengganu. Modsat de moskéer du ser i Danmark, er den ekstremt stor og vidner om, hvor stor en del af Malaysias befolkning, der praktiserer Islam.

Mærk pulsen højt over jorden

Malaysias attraktioner er kendte for at være ekstreme på mange forskellige måder – dog på helt anderledes vis end eksempelvis i USA. I Malaysia findes mange attraktioner, som udfordrer de besøgendes mod, fordi det kan være nervepirrende og angstprovokerende at begive sig afsted på tur.

 

Langkawi sky-bro er ingen undtagelse. Og som du måske kan regne ud fra navnet, er det en bro, der befinder sig højt over jorden – knap 100 meter for at være helt nøjagtig. Broen er placeret på en ø, der ligger vest for den malaysiske halvø helt i nord. Omend broen kan udfordre din højdeskræk, er den et besøg værd, da den løber igennem og over det smukke bjerg Gunung Machinchang. Herfra har du også mulighed for at få et enestående, panoramisk udsyn over området. Og så føler du dig desuden helt høj efterfølgende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *