Rejser

5 alternative turistattraktioner i Alanya

Alanya er for mange danskere lig med all inclusive kombineret med sol- og badeferie på den lange Kleopatra strand, som med borgen på toppen af den lille halvø og de høje Taurusbjerg i baggrunden danner et smukt udgangspunkt for en afslappende ferie, hvor solbadning og ture i det blå Middelhav er i højsæde.

 

  • Tyrkerne og den tyrkiske kultur

 

Alanya er langt mere end sol og strand. Hvis du vælger at bo i et område, hvor der også er mange tyrkere, der enten bor eller har ferielejlighed, så får du mulighed for at komme rigtigt tæt på de venlige og imødekommende tyrkernes dagligdagsliv. Hvis du selv er imødekommende, vil du opleve, at tyrkerne er meget gæstfrie og gerne inviterer dig indenfor i deres hjem. Tag den oplevelse med, og lad dig indfange af den gode stemning og gæstfrihed, så vil du opleve det ægte Tyrkiet.

 

 

  • Bjergtur på egen hånd

 

En måde hvorpå du kan opleve området omkring Alanya på egen hånd er ved at leje en bil, scooter eller motorcykel. Kør en tur op i Taurusbjergene. Stop ved et af de mange, små vandfald, som ingen andre turister har fundet endnu. Du bør også gøre holdt ved en af de små, tyrkiske restauranter, hvor kun tyrkerne spiser. Her bliver maden tilberedt over åben ild, brødene bliver bagt på store stenplader, og den kylling, du lige har bestilt, skal først slagtes og parteres, inden den bliver tilberedt af den ældre, tyrkiske kvinde med forklæde og tørklæde om hovedet. Nyd stemningen i de små bjerglandsbyer, hvor tiden ser ud til at være gået i stå for mange år side.

 

  • Kvægmarked

 

I oktober måned kan du opleve, at tyrkerne kommer fra alle de mindre landsbyer i bjergene med deres kvæg, som de bringer ned til det kæmpe store kvægmarked i udkanten af Alanya. Herfra sælges dyrene, og det er en stor oplevelse at se, hvordan de tyrkiske bønder mødes og handler dyr, og de mange bønder vil rigtig gerne både fortælle og dele ud af deres erfaringer. Det giver nogle rigtige sjove oplevelser, da mange af dem stort set kun taler tyrkisk. Det forhindrer dem dog slet ikke i at være både sjove, venlige og fortællende.

 

 

  • Barber

 

Som mand er en måde at opleve Tyrkiet på at tage en tur på barbersalon. Vælg en af de rigtige saloner, som tyrkerne selv benytter. Her vil du blive barberet med kniv på gammeldags vis, og når barberen brænder dine næse- og ørehår væk, vil lugten af brændt hår sidde i næseborene. Men det gør kun oplevelsen endnu mere autentisk.

 

 

  • Søndag i Dim Cay

 

Floden Dim Cay er et godt sted at besøge, hvis du vil lidt væk fra Alanya. Du kan tage en af de tyrkiske busser op til floden, og nyde at spise morgenmad eller holde picnic et sted langs med floden, som tyrkerne ofte gør om søndagen. Det giver et skønt indblik i, hvordan tyrkerne slapper af og samles i familien og nyder fridagen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *