Guides Rejser

4 ting du SKAL huske, inden du rejser til Asien

Der er mange ting, du skal huske inden, du drager ud på den store tur til Asien, og sommetider kan det være vanskeligt at overskue det hele i hovedet. Derfor har vi i denne artikel samlet 4 af de vigtigste ting, som du skal huske, når du skal på ferie til det asiatiske kontinent.

Spar pladsen i kufferten

Vi kender sandsynligvis alle sammen det med at pakke alt for mange ting i kufferten, fordi man er bange for at glemme et eller andet vigtigt. Men når du rejser til Thailand, er alle ting utrolig billige, og derfor får du hurtigt fyldt din kuffert op, og skulle du have glemt en vigtig genstand, vil du med stor sandsynlighed kunne få den billigt nede i Asien.

Vacciner til Asien
Der findes ikke gul feber i Asien, men der findes dog myg, som kan overføre sygdommen. Derfor er det i mange lande et krav, om at man skal vaccineres mod gul feber. Det er derfor vigtigt, at du får foretaget denne vaccine, inden du tager afsted. Det kan du gøre hos Blivvaccineret.dk, som tilbyder vacciner til Asien.

Pas på din mave

Det kan være rigtig frustrerende, hvis man går hen og bliver syg på en ferie, man har glædet sig rigtig meget med. Det kan derfor være en god ide at forebygge dette scenarie med håndhygiejne og en opmærksomhed på, hvad du spiser og drikker. Vi har samlet 3 hurtige råd til dig:

1.
Husk din håndsprit – Det er altid en god ide at have en lille håndsprit med sig i tasken, så man altid kan spritte sine hænder, når man har rørt ved fremmed valuta, før man spiser og efter toiletbesøg.

2. Undgå at drikke vandet – Bakteriefloraen er helt anderledes i asiatiske lande, end den er i Danmark, og derfor kan vi ikke tåle at drikke deres vand. Derfor anbefales det altid, at man køber vandflasker i supermarkederne i stedet for direkte fra hanen.

3.
En god hovedregel, som man kan have i baghovedet, når man sidder på restauranterne, er at gå udenom rå retter som fx salater og rå fisk. Kogt mad vil have fjernet alle de bakterier, der eventuelt kunne være i vandet. Desuden kan du heller ikke vide, om salaten er skyllet i postevand, som din mave ikke har godt af.

Rejseforsikring

Dit EU-sygesikringskort kan naturligvis ikke bruges i lande, der ikke ligger i Europa. Det betyder også, at du uden en rejseforsikring ikke er sikret, hvis du skulle komme ud for noget, der kræver en hospital besøg. Hvis ikke du allerede har en rejseforsikring, skal du kontakte dit forsikringsselskab og bede om en. Så kan du holde ferie med ro og sikkerhed i maven.

Forhåbentligt kunne du bruge disse tips til at få noget inspiration til de vigtigste huskepunkter, når du rejser til Asien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.