Guides Rejser

3 steder du skal sove inden du dør

Vi kender alle de famøse bucket lists, med ting vi ønsker at gøre, ting vi ønsker at se og minder, som vi ønsker at gemme, inden vi stiller træskoene. Dette indlæg er endnu en af dem. Her henvender vi os især til den eventyrlystne rejser. Vi har nemlig samlet 3 steder, hvor du skal prøve at sove, inden du dør.

1.      Ved foden af Mount Everest i Nepal

For foden af verdens højeste bjerg, Mount Everest, finder du Everest Base Camp. Det er her turen begynder for mange modige bjergbestigere, inden de begynder deres rejse op ad det berygtede bjerg. Turen til denne lejr er en åndetagende 14 dages vandring frem og tilbage.

Du skal være opmærksom på, at det kræver særlig tilladelse at overnatte i denne lejr. Dette kommer af, at hvis du bl.a. er syg, så får du ikke tilladelse, da du risikere at smitte de mennesker, der faktisk er der for at bestige bjerget.

Selve overnatningen er dog en fantastisk mulighed for at sove i skyggen af verdens største bjerg, snakke med de modige sjæle, inden de tager afsted og få et godt ’været der’ selfie. Dette vil måske også give dig blod på tanden til at prøve kræfter med bjerget selv en dag.

2.      Under stjernerne i NamibRand i Namibia

Ønsker du at sove under den klareste nattehimmel, som du endnu har oplevet, og se stjerner som du slet ikke vidste fandtes? Så skal du tage til naturreservatet NamibRand, som ligger i landet Namibia, i den sydligste del af Afrika.

Det er sandt. Forlader du byen, så vil du kunne se stjerner stort set alle steder. Men du vil aldrig se nogle, som dem du ser i NamibRand. Der er ingen byer eller bosættelser her – eller endda i nærheden.

Namibia er en af de mindst befolkede lande. Dette sammenlagt med det tørre klima giver en daglig skyfri himmel, som giver ekstra udsigt til stjerner om natten. En overnatning i NamibRand vil være en oplevelse for livet, og ingen nattehimmel vil nogensinde kunne sammenligne igen.

3.      Din egen private ø i Skotland

Alle har på et eller andet tidspunkt i deres liv tænkt på, hvordan det måtte være, at overnatte på sin helt egen ø. Desværre har de færreste budgettet til at gøre dette til en realitet… Heldigvis har Skotland næsten 800 små øer, hvor størstedelen også er perfekt egnet til vild camping.

Det er måske ikke den tropiske ferieø, som du først forestillede dig, men en nat i det skotske landskab giver dig en helt fantastisk udsigt og følelse af idyl med naturen. En hver camping-entusiasts drøm.

Uanset hvor du vælger, at tage på eventyr og overnatte, så er det altid vigtigt at have den rette bagage. En taske er en eventyrers bedste ven, og forskellige tasker passer til forskellige behov. Ønsker du noget, der er småt og let at transportere – eller noget med mange rum, som også kan holde vand ude – eller skal det blot være smart. Uanset behovet så kan du finde taske, der passer til din næste rejse hos Helm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *